Popular Posts

Friday, 6 January 2012

လိပ္ေခါင္းေရာဂါအတြက္

 
 
အတြင္လိပ္ရွိတယ္။အစပ္စားရင္ ေသြးေတြအမ်ားၾကီးဆင္းတယ္။ အစပ္အပါအ၀င္ အစားအေသာက္ ေရွာင္ရလို႔ စိတ္ပ်က္မိတယ္။ ေဆးနည္းေကာင္းေလး ရွိရင္ေပးပါခင္ဗ်ာ။


ကိုေက်ာ္ေက်ာ္ေရ ေၿဖလိုက္ပါတယ္.........

ေဆးနည္းမွာ.......
ေဂြးပင္ ပင္စည္၏ အေခါက္အား ေရေႏြးၾကမ္းပန္းကန္လံုးတစ္လံုးစာမွ် ေထာင္းလို႔ ရနိုင္မည့္ အရြယ္အ အစား ေလာက္ခြာပါ။ ထိုအေခါက္အား အေပၚယံေခ်း(ဂ်ီး)မ်ား ေၿပာင္စင္သြားရုံေလာက္ ဓါးၿဖင့္ ခပ္ပါးပါး ၿခစ္ပစ္ လိုက္ၿပီး ငရုပ္ဆံုတြင္ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါ။

ၿပီးလွ်င္ ငါးရံ႕တစ္ေကာင္(တစ္ခါ ဝဝ စားနိုင္ရုံ) အား ၿပဳတ္ ၿပီး အသားထြင္ပါ။ အဆိုပါ ငါးရံ႕အသားႏွင့္ ေဂြးေခါက္ ေထာင္းအား အပူ အစပ္ဓါတ္မ်ား လံုးဝ မထည့္ဘဲ စားေကာင္းေအာင္ ေၾကာ္ေလွာ္ခ်က္ပါ။ ထို႔ေနာက္ ၎ဟင္းလ်ားအား ထမင္းႏွင့္ တဝၾကီး အားရပါးရ စားပစ္လိုက္ပါ။


(ဤေဆးနည္းအား ေစတနာအၿပည့္ၿဖင့္ ေၿပာၿပေပးခဲ့ေသာ ခရမ္းၿမိဳ႕ (၁၂)ရပ္ကြက္၊ စမ္းရြာပိုင္းမွ အဘ ဦးစိန္ေအးအား ေက်းဇူး အထူးတင္ရွိပါသည္။ ေနလင္းထြန္း......(ဒဂုံ) )


မင္းမင္းေဇာ္........က်န္းမာၾကပါေစ...
 
Ref:han152
 
အျခားဆက္စပ္သတင္းမ်ား-
 
ေန႔စဥ္ အထိုင္မ်ားေသာသူမ်ားဆင္ျခင္ရမဲ့ လိပ္ေခါင္းေရာဂါ
 

No comments:

Post a Comment