Popular Posts

Sunday, 27 March 2011

ငါးင႐ုတ္သီးဟင္း


ပါဝင္ေသာ ပစၥည္မ်ား
- ငါးဖယ္ျခစ္ တစ္ဆယ္က်ပ္သား
- စပါးလင္ အေနေတာ္တစ္ပင္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥတစ္လံုး ငါးတက္
- ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္လံုး
- နံနံပင္ အနည္းငယ္
- င႐ုတ္သီး အစိမ္းေတာင့္ အေတာင့္ ၂၀ ေလာက္
ျပဳလုပ္ပံု အဆင့္ဆင့္
ပထမဆံုး လုပ္ရမွာက ငါးဖယ္ကို ခါတိုင္းလိုပဲ ဆားနဲ႔ ခ်င္းထည့္ၿပီး မာေနေအာင္
ေထာင္းထားရမယ္။ ၿပီးရင္ စပါးလင္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္း၊
ၾကက္သြန္နီကိုလည္း သီးသန္႔ ေထာင္းထား၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုလည္း ညက္ေနေအာင္
ေထာင္းထားရပါမယ္။
စခ်က္ၿပီးဆိုရင္ေတာ့ ထံုးစံအတိုင္း ဆီနည္းနည္း အရင္ထည့္ပါမယ္။
ဆီဆူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႔ေလး နည္းနည္းထည့္မယ္။ အေရာင္တင္မႈန္႔ သံုးမွာမဟုတ္လုိ႔
နႏြင္းကိုေတာ့ ပံုမွန္ဟင္းေတြထက္ နည္းနည္းေလး ပိုထည့္ရပါမယ္။
အရင္ဆံုး စထည့္မွာကေတာ့ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ စပါးလင္ပါ။ စပါးလင္နဲ႔
ၾကက္သြန္ျဖဴ နံ႔ေလးသင္းလာၿပီ ဆိုတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ထပ္ထည့္ပါမယ္။ ၾကက္သြန္နီေလး
ရဲလာၿပီဆိုရင္ေတာ့ ငါးဖယ္ထည့္ ရပါေတာ့မယ္။
ေထာင္းထားတဲ့ ငါးဖယ္ကို လက္သည္းခြံသာသာ အတံုးေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္ ဆီထဲကို
အတံုးေသးေသးေလးေတြအျဖစ္ ဖဲ့ထည့္ေနမွာမို႔လုိ႔ မီးအေနအထားကို ေလွ်ာ့လိုက္
တင္းလိုက္လုပ္ရင္းက ေမႊလည္းေမႊေပးရပါဦးမယ္။
ေထာင္းထားတဲ့ ငါးဖယ္တစ္ဆယ္သား အကုန္လံုး အိုးထဲေရာက္သြားၿပီဆိုရင္ေတာ့
ငါးဖယ္တံုးေလးေတြ တင္းသြားေအာင္ ဆက္တိုက္ေမႊေပးပါ။ ၿပီးရင္ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ကို
ေလာင္းထည့္လိုက္ၿပီ အနံ႔ေပ်ာက္တဲ့ထိ ေမႊေပးရပါမယ္။
ၿပီးေတာ့မွ ဒီဟင္းရဲ႕ အဓိကပစၥည္းျဖစ္တဲ့ င႐ုတ္သီးစိမ္းေထာင္းကို ထည့္ၿပီး
င႐ုတ္နံ႔ေလး ေမႊးလာေအာင္ ေမႊေပးလုိက္ပါ။
ငံျပာရည္နံ႔ေလး ေပ်ာက္သြားၿပီး စပါးလင္နံ႔နဲ႔ ငါးဖယ္နံ႔ေလး ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ေတာ့
ေရေႏြးအျဖဴထည္ေလး နည္းနည္းေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။ ေရနဲ႔ဆီ ဆူသြားေအာင္ အဖံုးေလး
ခဏအုပ္ထားလိုက္ၿပီးရင္ေတာ့ ဆီျပန္ႀကိဳက္သူေတြက ဆီျပန္ေအာင္ထား၊ ဆီက်န္
ေရက်န္ႀကိဳက္သူေတြက ဆီက်န္ ေရက်န္ေလးထားၿပီး မီးေလွ်ာ့လိုက္လို႔ ရပါၿပီ။
ေနာက္ဆံုးမွာ ေရေဆးသန္႔စင္ထားတဲ့ နံနံပင္ေလး အုပ္လိုက္ပါ။
Ref: 7 Day News

No comments:

Post a Comment