Popular Posts

Thursday, 17 March 2011

ပိန္ခ်င္လို႔ အစားေလွ်ာ့ရင္

Saturday, 12 March 2011 03:34


အဝလြန္ရင္ လႈပ္ရွားသြားလာရာမွာ ေလးလံၿပီး ခႏၶာကုိယ္အလွအပကို ထိခိုက္ေစ႐ံုသာမက က်န္းမာေရးကိုလည္း ဆိုးဆိုးရြားရြား ထိခိုက္ေစႏုိင္ပါတယ္။
ႏွလံုးေရာဂါ၊ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ၊ ေသြးတိုးေရာဂါ၊ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါ စတဲ့ ျပင္းထန္ဆိုးရြားတဲ့ ေရာဂါႀကီးေတြ ျဖစ္လာႏိုင္ပါတယ္။ဒါေၾကာင့္ ရွိသင့္တဲ့ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ထက္ ပုိမ်ားၿပီး ဝေနရင္ အလြန္အကၽြံအဝလြန္တဲ့အထိ ျဖစ္မလာခင္ အစားေလွ်ာ့ၿပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ထိန္းထားသင့္ပါတယ္။

ဘယ္လို အစားေလွ်ာ့မလဲ

သၾကားပါဝင္မႈမ်ားတဲ့ အစာေတြဟာ သင့္ကုိယ္အေလးခ်ိန္ကို တက္ေစပါလိမ့္မယ္။ ခ်ဳိလြန္းတဲ့ အစာေတြကို ေရွာင္ပါ။

အဆီပါဝင္မႈမ်ားလြန္းတဲ့ အစာေတြကလည္း ကယ္လိုရီအမ်ားႀကီးရရွိေစၿပီး သင့္ကိုဝေစမွာ ျဖစ္တဲ့အတြက္ ေရွာင္ပါ။

ကာဗိုဟုိက္ဒရိတ္မ်ားလြန္းတဲ့ အစာေတြကိုလည္း ေလွ်ာ့စားရပါမယ္။

က်န္းမာေရးနဲ႔ မညီညြတ္တဲ့ အျမန္စာ (Fast Food) ေတြကိုလည္း မွန္မွန္စားေနရင္ ဝလာပါလိမ့္မယ္။

သင္ဟာ အထက္ပါအစာေတြကို ေလွ်ာ့စားသင့္ေပမယ့္ ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ေတြ ပါဝင္တဲ့ အစာေတြကိုေတာ့ လံုေလာက္ေအာင္ စားဖုိ႔လိုပါတယ္။ ေကာက္ႏွံတစ္ခုလံုးပါတဲ့ ဆန္လံုးညိဳ၊ သစ္သီးေတြနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကိုေတာ့ မ်ားမ်ားစားေပးသင့္ပါတယ္။ အသားဓာတ္၊ အမွ်င္ဓာတ္၊ ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္၊ ေရဓာတ္ေတြကို လံုေလာက္ေအာင္ စားေသာက္ေပးပါ။

အက်ဳိးေက်းဇူး

မွန္မွန္ကန္ကန္နဲ႔ စနစ္တက် အစားေလွ်ာ့ရင္ -

သင့္ခႏၶာကိုယ္ကို သြယ္လ်လွပလာေစပါလိမ့္မယ္။

က်န္းမာေရးေကာင္းေစၿပီး စိတ္ပုိင္းဆုိင္ရာနဲ႔ ႐ုပ္ပိုင္းဆိုင္ရာ ခ်မ္းသာသုခကို ခံစားရပါမယ္။

အဝလြန္ျခင္းနဲ႔ ဆက္စပ္ေနတဲ့ ႏွလံုးေရာဂါ၊ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ စတဲ့ေရာဂါေတြ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ နည္းသြားပါတယ္။

ခႏၶာကို္ယ္ ပိုမိုႀကံ႕ခိုင္သြက္လက္လာပါလိမ့္မယ္။

အနာေရာဂါေတြျဖစ္ရင္ ျမန္ျမန္အနာက်က္ၿပီး ျပန္ေကာင္းႏိုင္ပါတယ္။

စြမ္းအင္ပုိရွိလာပါမယ္။

ေရာဂါပိုးေတြကို ဆန္႔က်င္တြန္းလွန္ႏိုင္စြမ္း ပိုေကာင္းလာပါတယ္။

က်န္းမာေရးေကာင္းဖုိ႔အတြက္ မွ်တတဲ့ အစာအာဟာရေတြကို မရွိမျဖစ္ လုိအပ္ပါတယ္။ ပိန္ခ်င္လို႔ အစားေလွ်ာ့မယ္ဆိုၿပီး ဘာမွ မစားမေသာက္ပဲ ေနရင္ေတာ့ က်န္းမာေရး ထိခုိက္လာပါလိမ့္မယ္။ ဒါေၾကာင့္ ပိန္ခ်င္လို႔ အစားေလွ်ာ့ရင္ က်န္းမာေရးနဲ႔ မညီညြတ္တဲ့ အစာေတြကိုသာ ေလွ်ာ့သင့္ၿပီး ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ႂကြယ္ဝတဲ့ အစာအာဟာရ ေတြကိုေတာ့ မွ်တေအာင္ စားေပးသင့္တဲ့အေၾကာင္း အႀကံျပဳ လုိက္ရပါတယ္။

Ref : Good Health- Myanamarnewszone

No comments:

Post a Comment