Popular Posts

Monday 4 February 2019

**Homemade ေတာင္ပိုင္းရွမ္းမုံညင္းခ်ဥ္တည္နည္း**


လူတိုင္းႀကိဳက္တဲ့ ရွမ္းခ်ဥ္ ( သို ့) ရွမ္းမံုၫွင္းခ်ဥ္ လုပ္နည္း

ဟင္း မရွိရင္ေတာင္ ဒါနဲ ့ စားလို ့ရပါတယ္

ရွမ္းမံုညင္းခ်ဥ္ၾကိဳက္သူမ်ား မိမိအိမ္မွာ သန္႔ရွင္းလတ္ဆတ္စြာ လုပ္စားလို႔ရျပီေနာ္။

**Homemade မုံညင္းခ်ဥ္**




ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား...

  1. မုံညင္း
  2. ဂ်ဳးျမစ္
  3. ထမင္းရည္
  4. ဆား
  5. နႏြင္း
  6. ၾကံသကာ
  7. စမုံစပါး (ေလွာ္ေထာင္းထားပါ)
  8. ငရုတ္သီးေျခာက္ (ေထာင္းထားပါ)
  9. ေရွာက္ေကာ ၊ ပါ့ေကာမႈန္႔
  10. နံနံပင္
ျပဳလုပ္နည္း

  1. မုံညင္းကုိ အရင္ဆုံး ေနပူ ၁ ရက္လွန္းထားပါ ။ 
  2. ရၿပီဆုိလွ်င္ လက္ ၄ လုံးစာ အရွည္ေလာက္ ဂ်ဳးျမစ္ကို လွီးျဖတ္ပါ ။
  3. ၿပီးလွွ်င္ မုံံညင္းကုိ လက္ျဖင့္အဝတ္ေလွ်ာ္သလုိ ဇလုံႀကီးထဲ အားရပါးရ ေခ်ပါ ။ ေရျဖင့္ ၅ ခါခန္႔ အစိမ္းေရေဆး ပစ္ပါ ။
  4. မုံညင္းမ်ားကို ေရစစ္ၿပီး ထမင္းရည္ ၊ ဆား ၊ နႏြင္း ၊ ဂ်ဳးျမစ္ တို႔ကို ထည့္နွယ္ၿပီး အုိး (သုိ႔) ကြၽတ္ကြၽတ္အိတ္ႀကီးထဲ သိပ္ထားကာ ေနပူတြင္ ၅ ရက္ခန္႔ ထုတ္လွန္းပါ ။
  5. ခ်ဥ္ၿပီဆုိမွ ႀကံသကာ ၊ နံနံ ၊ စမုံစပါး ေလွာ္ေထာင္း ၊ ျငဳပ္သီးေျခာက္ေထာင္း ၊ ေရွာက္ေကာ ၊ ပါ့ေကာမႈန္႔ ထည့္နွယ္လုိက္ပါ ။
  6. အၾကာႀကီးထား စားမယ္ဆုိလွ်င္ ေနပူလွန္းစရာမလုိပါ ။


Watch Video.....

No comments:

Post a Comment