လူတိုင္းႀကိဳက္တဲ့ ရွမ္းခ်ဥ္ ( သို ့) ရွမ္းမံုၫွင္းခ်ဥ္ လုပ္နည္း
ဟင္း မရွိရင္ေတာင္ ဒါနဲ ့ စားလို ့ရပါတယ္
ရွမ္းမံုညင္းခ်ဥ္ၾကိဳက္သူမ်ား မိမိအိမ္မွာ သန္႔ရွင္းလတ္ဆတ္စြာ လုပ္စားလို႔ရျပီေနာ္။
**Homemade မုံညင္းခ်ဥ္**
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား...
- မုံညင္း
- ဂ်ဳးျမစ္
- ထမင္းရည္
- ဆား
- နႏြင္း
- ၾကံသကာ
- စမုံစပါး (ေလွာ္ေထာင္းထားပါ)
- ငရုတ္သီးေျခာက္ (ေထာင္းထားပါ)
- ေရွာက္ေကာ ၊ ပါ့ေကာမႈန္႔
- နံနံပင္
ျပဳလုပ္နည္း
- မုံညင္းကုိ အရင္ဆုံး ေနပူ ၁ ရက္လွန္းထားပါ ။
- ရၿပီဆုိလွ်င္ လက္ ၄ လုံးစာ အရွည္ေလာက္ ဂ်ဳးျမစ္ကို လွီးျဖတ္ပါ ။
- ၿပီးလွွ်င္ မုံံညင္းကုိ လက္ျဖင့္အဝတ္ေလွ်ာ္သလုိ ဇလုံႀကီးထဲ အားရပါးရ ေခ်ပါ ။ ေရျဖင့္ ၅ ခါခန္႔ အစိမ္းေရေဆး ပစ္ပါ ။
- မုံညင္းမ်ားကို ေရစစ္ၿပီး ထမင္းရည္ ၊ ဆား ၊ နႏြင္း ၊ ဂ်ဳးျမစ္ တို႔ကို ထည့္နွယ္ၿပီး အုိး (သုိ႔) ကြၽတ္ကြၽတ္အိတ္ႀကီးထဲ သိပ္ထားကာ ေနပူတြင္ ၅ ရက္ခန္႔ ထုတ္လွန္းပါ ။
- ခ်ဥ္ၿပီဆုိမွ ႀကံသကာ ၊ နံနံ ၊ စမုံစပါး ေလွာ္ေထာင္း ၊ ျငဳပ္သီးေျခာက္ေထာင္း ၊ ေရွာက္ေကာ ၊ ပါ့ေကာမႈန္႔ ထည့္နွယ္လုိက္ပါ ။
- အၾကာႀကီးထား စားမယ္ဆုိလွ်င္ ေနပူလွန္းစရာမလုိပါ ။
Ref:Ever Tee FB: https://www.facebook.com/100028493205429/posts/135015204124919/
Watch Video.....
No comments:
Post a Comment