Popular Posts

Wednesday, 1 February 2012

စဥ့္အုိးမ်ားျဖင့္ အခ်ဥ္၊အငန္ အစားအစာမ်ား ထည့္သြင္း အသံုးျပဳပါက ခဲဆိပ္သင့္ ေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏိုင္

Updated : 16 Sep, 2011

စဥ့္အိုးေတြမွာ သုတ္လိမ္းထားတဲ့ စိမ္းဖန္႔ဖန္႔ အေရာင္ဟာ ခဲကိုသုတ္လိမ္း ထားျခင္း ျဖစ္တဲ့အတြက္ အဆုိပါ စဥ့္အုိးအတြင္းသို႔ အခ်ဥ္၊ အငန္ အစားအစာမ်ား ထည့္သြင္း စားသံုးမိပါက လူေတြမွာ ခဲဆိပ္သင့္ ေရာဂါျဖစ္ပြား လာႏုိင္တယ္လုိ႔ အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆး၀ါး ကြပ္ကဲေရး ဌာန FDA မွ တာ၀န္ရွိသူ တစ္ဦးရဲ႕ ေျပာျပခ်က္အရ သိရပါတယ္။ ယခင္က စဥ့္အုိးေတြမွာ အခ်ဥ္ထည့္သြင္း အသံုးျပဳပါက ခဲဆိပ္သင့္မွန္း သိထားၿပီး ယခုအသစ္ ထပ္မံေတြ႔ရွိမႈ မ်ားအရ အငန္ထည့္သြင္း အသံုးျပဳပါ ကလည္း ခဲဆိပ္သင့္ ေရာဂါျဖစ္ပြား လာတယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။
စဥ့္အုိး အတြင္းမွာ သုတ္လိမ္း ထားတဲ့ ခဲဟာ ထည့္သြင္းထားတဲ့ အခ်ဥ္၊ အငန္အစား အစာေတြထဲသုိ႔ ေပ်ာ္၀င္ ေရာက္ရွိသြားၿပီး ခဲဆိပ္သင့္ ေရာဂါျဖစ္လာတယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ အဆုိပါ စဥ့္အုိး အတြင္းသုိ႔ ခ်ဥ္ဖတ္ စိမ္ျခင္း၊ အခ်ဥ္ ထည့္စားျခင္း၊ ငါးပိ၊ ငါးေျခာက္၊ ငံျပာရည္ အစရွိတဲ့ အစားအစာမ်ား ထည့္သြင္း အသံုးမျပဳ သင့္ဘူးလုိ႔ သိရပါတယ္။

ခဲဆိပ္သင့္ ေရာဂါ ျဖစ္ပြားေနပါက စားေသာက္ျခင္ စိတ္မရွိျခင္း၊ ခံတြင္းပ်က္ျခင္း၊ ၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္း၊ ျပင္းထန္စြာ ဗုိက္နာျခင္း၊ အဆစ္နဲ႔ ႂကြက္သားမ်ား နာက်င္ ကိုက္ခဲျခင္း၊ ေသြးအား နည္းျခင္း၊ ေမာပန္း လြယ္ျခင္း၊ ေျခ၊ လက္မ်ား မလႈပ္ရွားႏုိင္ျခင္း၊ ေသြးတုိးျခင္း၊ အာ႐ံု စူးစုိက္မႈ ေလ်ာ့နည္းျခင္းတုိ႔ အျပင္ ဦးေႏွာက္ ေရာင္ျခင္းေၾကာင့္ တက္ျခင္း၊ ေမ့ေျမာ သတိလစ္ျခင္းနဲ႔ ေသဆံုးျခင္းတုိ႔ အထိ ျဖစ္ပြား ႏုိင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

အဆုိပါ ခဲဆိပ္သင့္ အႏၲရာယ္ ကာကြယ္ႏုိင္ဖို႔ အတြက္ အဆီဓါတ္ နည္းၿပီး ကယ္လ္စီယမ္ပါ ၀င္တဲ့ ႏြားႏုိ႔၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ငါးကေလးမ်ားနဲ႔ ဗန္ဒါေစ့ စားသုံးျခင္း၊ သံဓါတ္ ပါ၀င္တဲ့ ၾကက္ဥ၊ အသား၊ ငါးမ်ဳိးစံု၊ ပဲမ်ဳိးစံု၊ ကန္းစြန္းရြက္၊ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္၊ ေပါက္ပန္းျဖဴရြက္မ်ား စားသံုးေပးျခင္းနဲ႔ ဇင့္ဓါတ္ပါ၀င္တဲ့ ၀က္သား၊ အမဲသား၊ ကႏုကမာနဲ႔ ဂဏန္းတုိ႔ကို စားသံုး ေပးရမယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။
Re

No comments:

Post a Comment