Popular Posts

Saturday, 2 July 2011

ငါးၾကင္းေခါင္းခ်ဥ္စပ္ဟင္း

Tuesday, 28 June 2011 00:37 | 


ပါ၀င္ေသာပစၥည္
အရြယ္ေတာ္ ငါးၾကင္းေခါင္း - ႏွစ္ေခါင္း
ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ - သံုးစည္း
ခရီးခ်ဥ္သီး - ႏွစ္လံုး
င႐ုတ္သီးစိမ္း
ငါးပိအနည္းငယ္
နံနံပင္ အနည္းငယ္

ျပဳလျပ္ပံုအတင့္တင့္
ထက္ျခမ္းျခမ္းထားတဲ့ ငါးေခါင္းေတြကို ပါးဟက္ေတြထုတ္ၿပီး ေရစင္စင္ေဆးပါ။ ၿပီးရင္ ဗီနီဂါနည္းနည္းထည့္နယ္ၿပီး ညီႇနံထြက္သြားေအာင္ ေရတစ္ႀကိမ္ထပ္ေဆးရပါမယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဆား၊ နႏြင္းနယ္ၿပီး ဖယ္ထားပါ။ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ေတြကိုလည္း ေရစင္ေအာင္ ေဆးၿပီး ေႁခြထားရပါမယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုလည္း ခ်က္ဖို႔ အသင့္ျဖစ္ေအာင္ လီွးထားလုိက္ပါ။
ပထမဆံုးကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ဆီသတ္၊ ငါးေခါင္းအျခမ္းေတြထည့္ၿပီး အိုးကိုလႈပ္ရင္း အသာအယာေမႊေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီရဲလာၿပီး ေမႊးလာၿပီဆိုမွ မီးဖုိေပၚက ခ်ပါမယ္။ ၿပီးရင္ ငါးေခါင္းေလးေတြကိုပဲ အသာအယာဆယ္ထားၿပီး ခုနလုပ္လက္စအိုးထဲကို ဆီအနည္းငယ္ ထပ္ျဖည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴနီေထာင္း အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါမယ္။ ၿပီးရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏြမ္းၿပီးဆိုရင္ ငါးပိကို မန္က်ည္းေစ့ေလာက္ ထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။
ငါးပိလည္း ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ေရာေၾကသြားၿပီး ဆိုရင္ေတာ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ေတြထည့္ၿပီး အခ်ဥ္ထြက္လာေအာင္ နာနာေလးေမႊလိုက္ပါ။ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ေတြ ဝါသြားၿပီးဆိုရင္ေတာ့ ခုနဆီသတ္ထားတဲ့ ငါးေခါင္းေတြထည့္ၿပီး အိုးကိုင္းကေန ကိုင္ၿပီး လႈပ္ေပးပါ။ သံုး၊ ေလးႀကိမ္ လႈပ္ေပးၿပီးသြားရင္ ေရအေနေတာ္ထည့္ေပးပါ။
အရည္ေသာက္ဟင္းမဟုတ္တဲ့အတြက္ အေနေတာ္ေရထည့္ၿပီး ပြက္လာရင္ င႐ုတ္သီးေလးခပ္၊ နံနံပင္ေလးအုပ္အရသာဟင္းခတ္မႈန္႔နဲ႔ ဆားအေနေတာ္ထည့္ၿပီး ခ်လိုက္လို႔ရပါၿပီ။
Ref : 7 Day News

No comments:

Post a Comment